ЛОПАРЕ: ПРИЈЕМ ЗА УСПЈЕШНУ РУКОМЕТАШИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПРИЈЕМ ЗА УСПЈЕШНУ РУКОМЕТАШИЦУ


Начелник општине Лопаре Радо Савић организовао је пријем за успјешну рукометашицу Берину Алагић Мешковић поријеклом из Кораја код Лопара.
Ова рукометашица се налази на ширем списку репрезентативки који је објавио селектор женске рукометне репрезентације БиХ Раде Ровчанин.
Мешковићева очекује да ће на припремама, које почињу данас у Лукавцу, ући у ужи избор.



"Имам 22 године, живим у Бадену, поријеклом сам из Кораја, а играм за тим из из Нојштата /ZV Rooms Hotels Wiener Neustadt/ који се такмичи у првој лиги Аустрије", рекла је Берина Срни.
Окупљање и припреме репрезентативки БиХ организују се поводом квалификација за Европско првенство, а Мешковићева жели да помогне репрезентацији да се квалификује на ово такмичење.
"Овај пријем за младу и успјешну рукометашицу, која је поријеклом са подручја наше општине, организован је да бисмо јој пружили подршку у раду и каријери", рекао је Савић.
Он је Берини пожелио срећу у каријери и животу и позвао младе и талентоване људе да се баве спортом како би слиједили њен примјер.
Берина је каријеру започела у Бадену 2007. године, 2011. прелази у Бад Волсау, гдје је пружала одличне игре тако да је проглашена за најбољу играчицу у категоријама У12, У13 и У14, а биљежи и наступ против шпанске Малаге у Европској лиги.

​Срна