Градоначелника Мићић: Бијељина Град са повољним пословним окружењем :: Semberija INFO ::

 

Градоначелника Мићић: Бијељина Град са повољним пословним окружењем


Град Бијељина је у оквиру процеса ресертификације потврдио статус Града са повољним пословним окружењем, према новом издању БФЦ СЕЕ стандарда, рекао је градоначелник Мићо Мићић на конференцији за новинаре и истакао да је, према верификационом извјештају оцјена испуњености БФЦ СЕЕ критеријума 95,67 одсто.
 
-Са остварених 95.67 од максималних 100 поена, локална самоуправа је стекла назив „Повољно пословно окружење” и право коришћења и истицања заштићеног знака Сертификације у складу са књигом стандарда у наредне три године. Градска управа наставља да чини помаке који доприносе имиџу Града, да ствара услове за отварање нових радних мјеста и останак младих људи у на овим просторима, рекао је Мићић.
 
На конференцији је саопштено да је у оквиру програма за опоравак од поплава, 27. марта потписан уговор за санацију 12 стамбених јединица.
 
-Укупно је планирана санација 125 стамбених објеката на подручју Града Бијељина, при чему су грађевински радови у погледу саме санације и реконструкције за већину објеката већ у току. За санацију стамбених јединица биће утрошено око 900. 000 КМ, сам пројекат санације имплементирају Градска управа и УНДП БиХ, а донатори су ЕУ и Влада РС, рекао је Мићић. Он додао да се на подручју Града граде још 44 нове стамбене јединице за оне кориснике чији објекти су уништени током мајских поплава 2014. године.
 
-До сада је завршено и изграђено 16 нових објеката, а радови на преосталих 28 објеката су започети и интензивно се одвијају. Укупна вриједност износи око 1, 7 милиона КМ, при чему Градска управа издваја око 220. 000 КМ директног учешћа, а преостали износ је обезбиједио имплементатор пројекта УНДП БиХ преко својих донатора, превасходно ЕУ. Поред директног учешћа, Град Бијељина обезбијеђује све дозволе, за шта је планирано додатних 200. 000 КМ, појаснио је Мићић. На конференцији је најављена и промјена радног времена Градске администрације, а Мићић је рекао да ће од 1. априла, рад бити организован од 7 до 15 часова, док ће Шалтер сала радити од 7 до 16 часова. Градоначелник се захвалио сарадницима што су тимским и квалитетним радом допринијели да је Град Бијељина у процесу ресертификације, потврдио статус Града са повољним пословним окружењем.

​Семберија инфо