ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА ГРАЂАНА


У Дому здравља Бијељина, данас у 13 часова, прва особа која се вакцинисала против ковид19 је епидемиолог др Младен Грујичић, а потом је кренуло вакцинисање и осталих, претходно регистрованих особа за процес имунизације.

-Срећни смо што је кренуо процес вакцинације наших грађана, којим ћемо се, надамо се, до љета, успјети изборити против ове пошасти. Оно што нас такође радује је велики број заинтересованих грађана који нам се јављају на број телефона 055/415-150, а на који се током само јутрос, 11. марта, јавило преко 200 особа, како би се регистровали за вакцинацију“, рекла је директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин. Она је замолила све који су већ добили термине за вакцинацију, да их се придржавају како се не би стварала гужва.  Епидемиолог Дома здравља др Младен Грујичић је нагласио да је овај дан чекан са нестрпљењем.


-Вакцинисање је изузетно значајно и ја као неко ко се као епидемиолог бави вакцинама и вакцинисањем, могу да кажем да је вакцина коју смо добили, а то Спутњик В, веома ефикасна“, рекао је др Грујичић. Први контигент вакцина Спутњик В који је стигао у Бијељину износи 500 доза, а већ наредне седмице доћи ће и други контигент. Подсјећамо да је вакцинисање добровољно и бесплатно, а грађани се могу пријавити на број телефона 055/415-150 од 7 до 15 часова.

Semberija info