NEĆEMO DOZVOLITI BLOKADU UBRZANOG RAZVOJA GRADA :: Semberija INFO ::

 

NEĆEMO DOZVOLITI BLOKADU UBRZANOG RAZVOJA GRADA


Савез независних социјалдемократа и скупштинска већина окупљена око Коалиције “Договор за Бијељину” неће дозволити блокаду убрзаног развоја града и побољшања квалитета живота грађана. Не прихватамо неаргументоване изговоре градоначелника Љубише Петровића за повлачење Приједлога буџета града. 
 
Амандмани које смо намјеравали поднијети побољшали би запошљавање младих, олакшали превоз ученика, помогли родитељима чија дјеца иду у приватне вртиће, ријешили проблем канализације у МЗ Лединци, обезбиједили помоћ привредницима и пољопривредницима, Позоришту, социјално угроженим... 
 
Петровић је неодговорним поступком показао да није свјестан одговорности функције коју обавља, нема план рада нити елементарно знање о буџетском пословању. Умјесто рјешења, понудио је блокаду одлучивања, неистине и популистичку причу коју је излизао у протекла три мјесеца. 
 
Скупштинска већина око Коалиције “Договор за Бијељину” прихватиће понуду за политичко усаглашавање и дјеловање у интересу грађана. Ако она изостане, одговорност је на градоначелнику и групацији око њега. 
 
Нећемо зауставити ниједну одлуку нити и једну инвестицију важну за град и све што су договорили претходни градоначелник покојни Мићо Мићић и предсједник СНСД Милорад Додик и даље је на столу. На садашњем градоначелнику је да одговорно дјелује. 
 
Ниједан појединац нема право да ради личне промоције или партијских потреба угрожава интерес грађана и успорава развој Семберије.