Борачка Угљевик: Мајкама погинулих бораца новчани поклон за Дан жена :: Semberija INFO ::

 

Борачка Угљевик: Мајкама погинулих бораца новчани поклон за Дан жена


Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић данас је, поводом Међународног дана жена, посјетио Радојку Мекић, мајку три погинула борца Војске Републике Српске, и Наду Јанковић, мајку два погинула борца, те им уручио по 200 КМ.

Маринковић је подсјетио да се сваке године мајкама погинулих бораца на 8. март додјељује новчани поклон, те да ће данас за њих 47 бити подијељено по 100 КМ, а за четири мајке по 200 КМ.



"Наш мотив је да све мајке погинулих бораца осјете да нису заборављене, ово је симболичан поклон, али и доказ да никада нећемо заборавити породице наших погинулих сабораца", рекао је Маринковић новинарима.

Он је додао да је осмомартовски пријем ове године изостао због поштовања епидемиолошких мјера, те да се новчани поклони уручују на кућним адресама.

Мајка погинула три сина Радојка Мекић захвалила је за данашњи поклон.

"Моја туга за синовима Драганом, Гораном и Зораном никада неће проћи, овдје имамо увијек подршку од руководства Борачке орагнизације и општине Угљевик, никада нас нису заборавили", рекла је Мекићева новинарима.

Поклон је уручен и Нади Јанковић, која је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату изгубила синове Мирослава и Станимира.

"Мирослав је имао 24 године када је погинуо, а Станимир 22 године. Живим са тугом и болом, имам кћерку и унучад, који су ми једина утјеха", рекла је Јанковићева.

Она је истакла да о мајкама погинулих бораца брине Борачка организација Угљевика, којој је захвалила за то.

Заједно са Маринковићем, мајке погинулих бораца посјетио је и предсједник Одбора породица погинулих бораца Угљевика Саво Милошевић.

Општина Угљевик