БИЈЕЉИНА: Додијељена признања Заслужна жена :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Додијељена признања Заслужна жена


У организацији Градске управе Бијељина и Скупштинске комисије за равноправност полова, а поводом Осмог марта – Међународног празника жена, у Центру за културу “Семберија” организована је, шеси пут заредом, додјела признања “Заслужна жена”,  за женски допринос развоју локалне заједнице. Признање је уручено Јованки Вуковић, Весни Петровић, Смиљи Митровић, Мирсади Решидовић и Радмили Симић.

Честитајући припадницама љепшег пола Осми март и уручујући признање “Заслужна жена”, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је изјавио да жене данас свакодневно доказују колико се може бити вриједан и организован у данашњем друштву.

 “То се показало и кроз историју, да су жене биле, а и данас су стуб породице и стуб друштва. Оне и даље треба да имају запажену улогу у нашем јавном и друштвеном животу. Што будемо имали више жена на руководећим позицијама, бићемо организованији и успјешнији као друштво”, истакао је Петровић. 

 Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина, уз честитке дамама за Осми март, изјавио је да на мушкарцима остаје да се потруде да њихова љубав и пажња не изостане током цијеле године, јер то жене заслужују.

“Жене су стуб породице и друштва. Међународни дан жена успостављен је прије 111 година. Од тада, па до данас, пуно тога се промијенило, али још увијек није постигнута пуна равноправност између полова. Само друштво у коме се то постигне, може се надати прогресу и може ићи напријед”, изјавио је Ђурђевић.

Мр Јованка Вуковић, замјеник Омбудсмана за дјецу РС у Бијељини захвалила се у име жена које су предложене ове године за ово престижно признање.

“Годинама се бавим проблематиком која се односи на дјецу и породице с дјецом. Ово ми је подршка  и подстицај за даље напредовање у овој области”, истакла је мр Јованка Вуковић. 

Доцент др Весна Петровић, декан Факултета пословне економије у Бијељини истакла је да ово признање значи пуно, не само за њу лично, већ и за све жене које раде у области образовања.

“Ово је сатисфакција за нас. Има пуно образованих и успјешних жена. Наш циљ је да образујемо младе жене које ће бити успјешне у својим каријерама”, истакла је Весна Петровић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић