ЂУРЂЕВИЋ: ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЈЕДЛОГА БУЏЕТА НИЈЕ ДОБРА ОДЛУКА :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ: ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЈЕДЛОГА БУЏЕТА НИЈЕ ДОБРА ОДЛУКА


БИЈЕЉИНА, 4. МАРТА - Скупштина града Бијељина усвојила је већину тачака које је предложио градоначелник, чиме је показала спремност за сарадњу, али није добро што је повучен Приједлог буџета за ову годину, рекао је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.
 
Ђурђевић сматра да одлука градоначелника да повуче приједлог буџета са дневног реда на самом почетку сједнице, Град ставља у велики проблем и да ће се посљедице такве одлуке одразити на све становнике и кориснике буџета.
 
Он је истакао да је крајње некоректно и непрофесионално било званично саопштење за медије Градске управе, послато непосредно прије сједнице Скупштине града, а у којем се одборници града лично вријеђају, те сматра да такви поступци градоначелника не могу донијети ништа добро било коме.
 
"И на првој сједници Скупштине града, када сам и сам био предмет личних квалификација, нисам реаговао, него сам рекао да све то морамо оставити по страни и пробати наћи најмањи заједнички именилац да Градска управа функционише", рекао је Ђурђевић.
 
Он је навео да су на сједници Скупштине града усвојени Етички кодекс одборника Скупштине града, који је посљедњи пут усвојен 2004. године, као и Програм рада Скупштине док су са дневног реда на приједлог Комисије за прописе скинути сви програми за 2021. години.
 
"Чланови Комисије су сматрали да програми не могу бити усвојени јер немамо буџет Града, а не знамо у ком облику ће он бити усвојен", рекао је предсједник Скупштине града.
 
Он сматра да је веома важно за све грађане Бијељине што је усвојен закључак којим се задужују сви, и градоначелник и предсједник Скупштине, да у року од 90 дана у сарадњи са надлежним одјељењима, стручним лицима за екологију, сачине приједлог мјера за смањење загађења ваздуха.
 
Ђурђевић је као предсједник Скупштине задужен да организује тематску сједницу о тој теми, а на којој ће усвојити мјере.
 
"Надам се да до сљедеће сезоне гријања, у сарадњи и договору, барем дјелимично ријешимо тај проблем", додао је он.
 
Скупштина је подржала иницијату за измјене и допуне Закона о локалној самоуправи, а Ђурђевић сматра да је неопходно дефинисати механизме за будуће дјеловање.
 
Усвајањем низа информација и извјештаја као о припремама за прољетну сјетву, стању јесење сјетве, заштити животне средине, као и извјештаја о ситуацији у култури и комуналној инфраструктури, завршена је друга сједница Скупштине града Бијељина.