Бијељина до даљнег на привременом финансирању :: Semberija INFO ::

 

Бијељина до даљнег на привременом финансирању


Фото - Б. Милошевић
Град Бијељина остаје на привременом финансирању, јер је градоначелник Љубиша Петровић повукао приједлог буџета за 2021. годину из скупштинске процедуре због, како је навео, великог броја најављених амандмана од стране скупштинске већине коју предводи СНСД.

- Недопустиво је амандманско прекрајање буџета и нећу дозволити арчење народног новца. Прекрајање буџета је расподјела према интересним групама, те ко ће коме више дати. Ја иза тога никада нећу стати”, рекао је Петровић и нагласио да град неће бити блокиран.

Шеф  Клуба одборника СНСД-а Мирослав Миловановић изјавио је да је Коалиција “Договор за Бијељину”, која има 23 одборника из седам политичких странака, амандманима жељела да изврши реалокацију седам процената буџетских средстава.

- Са тим средствима, планиране су субвенције родитељима дјеце у приватним обдаништима, превозницима, као и незапосленим младим људима, а такође смо средства планирали и за пројектовање канализације у једном дијелу града”, рекао је Миловановић. Он је изјавио да “повлачење буџета из скупштинске процедуре показује да градоначелник нема план, стратегију и визију развоја Бијељине, као ни знање о буџетском пословању, већ користи искључиво популистичку причу”. Подсјећамо да привремено финансирање може трајати до 30. јуна ове године.

​Семберија инфо - О. Стјепановић