ВАЖНО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ТОВОМ СВИЊА :: Semberija INFO ::

 

ВАЖНО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ТОВОМ СВИЊА


Обавјештавају се пољопривредни произвођачи са подручја града Бијељина, а који се баве товом свиња да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске извршило измјену Правилника о условима и начинима остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2021. годину, а која се односи на интервентну продају свиња.

Право на подстицајна средства за интервентну продају свиња имају корисници подстицаја који су извршили пријаву свиња у складу са чланом 18. Правилника о подстицајима и који су у периоду од 15. јануара 2021. године до 28. фебруара 2021. године извршили продају товних свиња излазне тежине 110 килограма и више.

Подстицајна средства за ову намјену одобравају се након обраде свих приспјелих захтјева у складу са планом коришћења средстава у износу до 50 км/грлу.

Измјене Правилника су објављене у Службеном гласнику Републике Српске бр. 17, дана 26.02.2021. године и ступају на снагу 06.03.2021. године, а рок за подношење захтјева је 15. март 2021. године'', прецизирано је у саопштењу за јавност Одјељења за пољопривреду Града Бијељина које је потписао в.д. начелника овог одјељења мр Стеван Тривковић.