Конференција за штампу у Градском одбору СНСД-а: Више усаглашених мјера у форми амандмана за добробит свих грађана :: Semberija INFO ::

 

Конференција за штампу у Градском одбору СНСД-а: Више усаглашених мјера у форми амандмана за добробит свих грађана


На почетку новог мандата усагласили смо принципе и утврдили како би град требало да функционише, окупивши Коалицију са скупштинском већином “Договор за Бијељину” од 23 одборника која стабилно функционише, изјавио је Александар Ђурђевић, предсједник Клуба одборника у Градској скупштини на конференцији за штампу у просторијама Градског одбора СНСД-а, истакавши да с великом дозом извјесности може рећи ће многе мјере, раније предлагане,  бити имплементиране након сутрашњег усвајања буџета за 2021. годину.

“Уложићемо усаглашене амандмане Коалиције “Договор за Бијељину”. Предложићемо увођење новчане помоћи родитељима за свако рођено дијете. Ту мјеру је требало увести и раније. На тај начин ћемо подржати и промовисати пронаталитетну политику у нашем граду. Наш став је да покажемо солидарност и да већи износ новца добију незапослени родитељи. Раније смо предлагали разне програме подршке запошљавању и самозапошљавању младих, јер је одлазак младих велики проблем. Градска управа се мора активно укључити у рјешавање проблема незапослености, а и ми ћемо предложити мјере које ће допринијети дјелимичном рјешавању овог проблема”, изјавио је Ђурђевић.

 Златан Лазаревић, одборник СНСД-а изјавио је да је Коалиција “Договор за Бијељину” усагласила још двије мјере које ће бити предложене на сједници Скупштине града.
“Прва мјера се односи на буџет Аграрног фонда који би требало у овој години да буде највећи у тринаест година постојања Аграрног фонда, а водићемо рачуна и о малим појопривредним произвођачима који треба да досегну праг за кориштење подстицаја ресорног министарства. Предложићемо и субвенције за родитеље чија дјеца иду у приватне вртиће. Сматрамо да дјеца која иду у јавно обданиште не треба да буду привилегована у том смислу”, изјавио је Лазаревић.

Одборник Миленко Гајић, предсједник скупштинске Комисије за прописе најавио је да ће се на скупштинском засиједању наћи и приједлог закључка о покретању иницијативе за измјену више закона, као што је Закон о локалној самоуправи, Закона о службеницима и намјештеницима локалне самоуправе и Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе. 

“Главни разлог за покретање измјена поменутих закона је низ правних празнина и нејасноћа у поменутим законским прописима. Наша обавеза је да водимо рачуна о функционисању јединице локалне самоуправе, чиме се обезбјеђује и бољи живот свих грађана”, истакао је Гајић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић