БРЧКО: Влада одржала редовне сједнице :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Влада одржала редовне сједнице


Влада Брчко дистрикта БиХ исцрпила је дневни ред треће редовне сједнице на којој је усвојила Приједлог закључка о давању сагласности на Одлуку о врсти и висини накнаде за рад Централне пописне комисије за попис сталних средстава и обавеза одјељења Владе и институција Брчко дистрикта БиХ према изворима средстава на дан 31. 12. 2020. године на приједлог Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ.

Примљен је к знању Извјештај о раду Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину као и Годишњи извјештај о раду Савјета за рачуноводство и ревизију Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2020. годину. Чланови Владе усвојили су Приједлог закључка о пријеносу капиталних пројеката у Буџет Брчко дистрикта БиХ за 2021. годину. Овим закључком даје се упутство органима јавне управе о поступању са капиталним пројектима који се налазе у буџету капиталних потреба почевши од 2018. године, а који до 31. 12. 2020. године нису реализовани.

Отворена је четврта редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ на којој је примљена к знању Информација о досадашњем току реализације Одлуке о повјеравању ванредног одржавања/реконструкције моста Брчко – Гуња преко корита ријеке Саве. Примљена је к знању и Информација Одјељења за привредни развој, спорт и културу о стању привреде на подручју Брчко дистрикта БиХ с освртом на дјелатности које су највише погођене због COVID-19 као и Информација Одјељења за образовање у вези с исплатом стипендија. Поменуте информације прослијеђене су у скупштинску процедуру. Чланови Владе усвојили су и амандман на Нацрт закона о измјени и допуни Закона о државној служби у органима јавне управе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Влада Брчко дистрикта БиХ