Даривање беба на Дан ротарија :: Semberija INFO ::

 

Даривање беба на Дан ротарија


У поводу обиљежавања Ротари дана, представници Ротари клуба Бијељина посјетили су одјељење гинекологије и акушерства у Болницу ,,Свети врачеви“ како би даривали породиље и бебе које су рођене 23. фебруара, на дан када се обиљежава Дан ротарија.

- Дан оснивања Ротарија у свијету је 23. фебруар. На тај дан традиционално дарујемо породиље и бебе у бијељинском породилишту новчаним поклоном. Иначе, чланови Ротари клуба Бијељина су зачетници ове акције која је покренута прије шест година, а коју су од прошле године подржали сви клубови у Босни и Херцеговини. Тако су данас ротаријанци даривали породиље и бебе у Бања Луци, Зеници, Бихаћу, Сарајеву, Мостару и другим градовима у којима постоје ротари клубови, а све у оквиру заједничке акције обиљежавања 116 година постојања Ротари покрета, као и подржавања и промоције наталитета“, рекла је предсједница Ротари клуба Бијељина Весна Стевановић.

Бијељински ротаријанци су захвалили руководству Болнице ,,Свети врачеви“ и запосленима на Одјељењу гинекологије и акушерства што су их пријатно дочекали и омогућили реализацију ове акције. 

- Нашим малим суграђанима желимо пуно здравља и срећан живот, а родитељима уживање у њиховим новим улогама“, поручила је Весна Стевановић.

Ротари клуб Бијељина постоји од 2002. године, када је званично основан, мада је ротаријанску причу група бијељинских ентузијаста покренула 1999. Клуб је донио нову енергију у заједницу, окупио је људе различитих професија и преференција, али заједничко им је да се радују пријатељима, да дијеле и бриге и весеље, јер бити ротаријанац значи служити и дружити се, бити присутан и активан у друштву око себе.  

​Семберија инфо