НЕШКОВИЋ: ПОСЛОВАЊЕ СА СУФИЦИТОМ ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕШКОВИЋ: ПОСЛОВАЊЕ СА СУФИЦИТОМ ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ


 Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић изјавио је да је у прошлој години остварен суфицит у пословању ове здравствене установе од 12.000 КМ и захвалио запосленима на преданом раду и постигнутим резултатима.  Он је изразио задовољство што је позитиван тренд и пословање Дома здравља са суфицитом присутно више од деценије. 

Нешковић је подсјетио да је у прошлој години Дом здравља Лопаре добио позитиван ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за пословање у 2019, те истакао да је то примјер доброг рада свих запослених који је у овој здравственој установи одавно утемељен, а биће настављен и у будућем периоду.  Он је најавио да ће у овој години бити адаптиране просторије објекта у коме су смјештене службе за лабораторијску дијагностику, ментално здравље и заједничке послове, те реконструисана водоводна мрежа у кругу Дома здравља и набављено још једно возило. 

"Упркос пандемији, улагали смо много у здравствени сектор. Тако смо средином протекле године отворили Службу за базичну рехабилитацију у објекту који смо изградили сопственим средствима и на то смо веома поносни", рекао је Нешковић. 

Он је захвалио свима који су помогли рад ове здравствене установе, истичући добар однос са њемачком компанијом "Доматек" која ће наредне седмице донирати апарат за брзо тестирање антигена на вирус корона и одређену количину антиген тестова. 

​"Ова донација долази у право вријеме јер постоји потреба за масовно тестирање наших грађана због вакцинације против вируса корона која ће почети од марта", закључио је Нешковић.