ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ГРАДА САЛЦБУРГА ЛОПАРСКИМ ВАТРОГАСЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ГРАДА САЛЦБУРГА ЛОПАРСКИМ ВАТРОГАСЦИМА


Аустријски град Салцбург донирао је Ватрогасној јединици Лопаре веома опремљено навално ватрогасно возило, речено је Срни у овој мајевичкој локалној управи.

Начелник општине Лопаре Радо Савић захвалио је за донацију и истакао одличну сарадњу и добре односе Салцбурга и Лопара, за коју је веома заслужан Мајевичанин Златко Стојановић из Пељава.

"Донација овог ватрогасног возила са пуно квалитетне опреме, које ће користити нашим ватрогасцима, практично је наставак Стојановићеве активности и захваљујем му за уложен труд и његову бригу о родном крају", рекао је Савић Срни.

Осим овог возила за лопарске ватрогасце, Стојановић је обезбиједио и неколико специјалних возила за комунално предузеће у Лопарама.

"До сада нисмо имали возило са овако комплетном опремом које ће нам служити и за гашење пожара и за техничке интервенције", рекао је секретар Ватрогасне јединице Лопаре Јово Ђурић.

Он је навео да се у возилу налазе веома корисни сетови разних алата за интервенције, агрегат, компресор, уређаји за сјечење метала и бетона, те моћна расвјета, који ће допринијети већој ефикасности у раду ватрогасаца.