КОМПАНИЈА ТРБ НА САЈМУ У АБУ ДАБИЈУ :: Semberija INFO ::

 

КОМПАНИЈА ТРБ НА САЈМУ У АБУ ДАБИЈУ


Министар одбране Србије Небојша Стефановић посјетио је штанд Компаније ТРБ из републике Српске на Сајму наоружања и војне опреме у Абу Дабију - ИДЕX 2021. Стефановић је изразио задовољство што једна од компанија из Републике Српске има свој штанд на овом сајму, који је од почетка корона изазова први велики, озбиљан, а, свакако, један од највећих сајмова наоружања у свијету.

-Ово је добра прилика да се сви упознају са оним што су  могућности наше индустрије и Републике Србије и Републике Српске. Драго ми је да са неким од компанија већ имамо дужу сарадњу, која ће омогућити да и Војска Србије користи нешто од опреме или наоружања које производе и које  показују сва достигнућа  од ,,деспота’’, пиштољског наоружања и других производа које сам могао  овдје да видим”, истакао је министер Стефановић. 

Он је оцијенио да компаније из нашег региона имају прилику да доста снажно наступе у Абу Дабију и да понуде другим државама и појединцима да купе производе који ће омогућити да наши људи живе боље.



Генерални директор ТРБ-а Славен Ристић поручио је да су на сајму остварени значајни контакти, да су гости на штанду били и министар одбране Србије Небојша Стефановић, шеик Кхалифа бин Кхалед ал Хамед, амбасадор БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима Шериф Мујкановић и бројни други.

Сајм наоружања и војне опреме у Абу Дабију - ИДЕX 2021 почео је у недјељу 21. фебруара и трајаће до четвртка 25. фебруара.