ДНС БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИО ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА :: Semberija INFO ::

 

ДНС БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИО ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА


Градски одбор /ГО/  ДНС Бијељина је данас поводом обиљежавања 21. фебруара, Међународног дана матерњег језика, организовао неколико активности у циљу промоције и истицања важности матерњег језика.

Млади из ове странке дијелили су летке грађанима Бијељине који промовишу ћирилично писмо, а претходно је у просторијама странке професор Српског језика и књижевности Анка Тодоровић одржала предавање на тему “У част и славу српског језика”.



Предсједник ГО ДНС Бијељина Милош Станишић рекао је новинарима да је српски језик богат, милозвучан, разноврстан и зато је важно његовати то богатство, поносно га показивати другима и оставити будућим генерацијама.

Станишић је указао на важност учења матерњег језика и писања ћирилицом.



Предсједник Одбора жена ДНС Бијељина Аника Томић поручила је да је данашња акција организована ради подизања свијести о значају ћирилице и матерњег језика.

Од 2000. године у свијету се, у складу са закључком УНЕСКО-а, обиљежава 21. фебруар као Дан матерњег језика, који је дио културног идентитета народа, тачка препознавања, различитости, али и толеранције и разумијевања.

ДНС Бијељина