У Дому здравља Бијељина спремни за спровођење вакцинације :: Semberija INFO ::

 

У Дому здравља Бијељина спремни за спровођење вакцинације


Заинтересованост грађана за вакцинацију против вируса корона импозантна је у бијељинској регији и Дом здравља Бијељина је већ спремио простор у централној згради и 18 тимова за вакцинацију, изјавила је Срни директор ове здравствене установе Данијела Ђукин.

Она је напоменула да је вакцина добровољна и бесплатна, те да долазак веће количине вакцина у Бијељину очекује крајем фебруара.
 
"Потпуно смо спремни и чекамо детаљне смјернице, расхладни уређај и вакцине, јер све мора бити добро организовано у огромном ланцу њеног чувања и одржавања, да све функционише беспријекорно", рекла је Ђукинова и додала да је ријеч о највећем изазову у посљедњих 50 година.
 
Према њеним ријечима, тим стручњака из бијељинског Дома здравља ове ће недјеље проћи едукацију у Бањалуци, а они ће наставити да обучавају друге тимове у заинтересованим здравственим установама и амбулантама у регији.
 
Ђукинова је истакла да је заинтересованост за вакцинацију против ковида 19 већа од очекиване и да је до сада из приоритетних група пријављено више од половине радника Дома здравља Бијељина, који има 450 запослених, а првенствено су то запослени из ковид амбуланти, породичне медицине, лабораторија и рендгена, који су већ дуго у највећем контакту са ковид позитивним особама.
 
"Позвали смо сва јавна предузећа да нам до краја недјеље пријаве лица заинтересована за вакцинацију, а, осим здравствених радника, у приоритету су корисници домова за стара лица и запослени у тим домовима, установе гдје је највећи социјални контакт као што су школе, вртићи, полиција, ватрогасци и новинари", навела је Ђукинова.
 
Према ријечима Ђукинове, у 55 тимова породичне медицине Дома здравља Бијељина су кроз информациони здравствени систем ИЗИС евидентирали осигуранике који имају више од 65 година, који су у приоритетној групи за вакцинацију, а они ће бити позвани телефоном.
 
За пријаву на вакцинацију против вируса корона Дом здравља Бијељина обезбиједиће најмање шест телефонских линија.

Срна / Инфо Бијељина