УГЉЕВИК: ПРОМОВИСАНА КЊИГА МАЈОРА МИЈАТОВИЋА - ТРАГОВИ ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПРОМОВИСАНА КЊИГА МАЈОРА МИЈАТОВИЋА - ТРАГОВИ ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА


Књига мајора Војске Републике Српске Радета Мијатовића "Трагови једног времена" промовисана је данас у угљевичком Центру за културу у огранизацији Борачке организације ове општине.

Мијатовић је рекао новинарима да књига свједочи како је протекли рат наметнут српском народу и да је настала на основу дневника који је водио пред почетак и у току одбрамбено-отаџбинског рата.



"Српски народ није хтио рат, али непријатељ се много раније припремао и користио прилику да рат наметне", истакао је Мијатовић, наводећи да су непријатељи правили паравојне формације састављене од криминалаца и фундаменталиста.

Према ријечима Мијатовића, српски народ је након рата добио своју Републику, а истину о борби српског народа за слободу и Републику Српску треба чувати.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је на промоцији да је књига "Трагови једног времена" свједочење о праведној борби коју је водила Војска Републике Српске.

"Посебно је важно промовисати овакве књиге, да младим нараштајима оставимо истину о борби српског народа у којој је створена Република Српска", поручио је Маринковић.

​Општина Угљевик