УГЉЕВИК: ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Предсједништво угљевичке Борачке организације заједно са начелником Угљевика Василијем Перићем данас је полагањем цвијећа на централно спомен-обиљежје погинулим борцима ове локалне заједнице, као и на спомен-статуу пуковнику Милану Јовићу на градском тргу обиљежило Дан бораца Републике Српске.



Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић честитао је Дан бораца свим припадницима Војске Републике Српске и подсјетио да су управо они најзаслужнији за одбрану Српске.

“Присјетили смо се наших погинулих сабораца, али и свих мука кроз које су прошли борци војске Републике Српске стварајући државу српског народа”, нагласио је Маринковић.

Начелник Угљевика Василије Перић честитао је борцима одбрамбено-отаџинског рата изразивши захвалност на доприносу стварања Републике Српске и одбрани српског народа на овим просторима.

“Наша дужност и обавеза је да се присјећамо свих оних који су положили животе за слободу српског народа, да помажемо њихове породице и потомке,  и да на овај начин изразимо захвалност свим борцима Војске Републике Српске за све што су чинили бранивши српски народ”, рекао је Перић новинарима.

У протеклом рату је са подручја општине Угљевик погинуо 301 борац, а 648 их је рањено.

Општина Угљевик