Потписан уговор о изградњи система за наводњавање у Црњелову :: Semberija INFO ::

 

Потписан уговор о изградњи система за наводњавање у Црњелову


Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади РС и градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас су потписали уговор о изградњи система за наводњавање у Црњелову.  У првој фази биће омогућено наводњавање 511 хектара, а вриједност уговора је 3,8 милиона KМ.

Министар Пашалић каже да је идејним пројектом предвиђена изградња система за наводњавање на површинама од 11.000 хектара у Семберији, са динамиком од 500 хектара годишње.

„ Ово је прва фаза у реализацији овог пројекта. Град Бијељина учествује у реализацији пројекта са 15 одсто, односно са око 600.000 KМ. Влада РС ће инвестирати 3,2 милиона KМ. Потписали смо уговор о партнерству града Бијељина и Владе РС, као и уговор са извођачем радова, предузећем „Хигра“, истакао је министар Пашалић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да је ово други пројекат изградње система за наводњавање у Семберији, након што је ПД „Семберија“ на својим парцелама реализовала овакав један пројекат.

„ За Црњелово ово је пројекат од изузетне важности, када је у питању производњу поврћа. Ово министарство води рачуна о интересима Семберије и заслужује све наше похвале. Имаћемо, практично, могућност да се на парцелама поред Саве користи дринска вода за наводњавање“, истакао је градоначелник Мићић.

Драган Сарић, власник и директор предузећа „Хигра“, изјавио је да ће за десетак дана машине већ бити на терену, те да би у року од осам мјесеци овај посао требало да буде реализован.

Семберија инфо