БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА: НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЛИКОВНИ И ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ :: Semberija INFO ::

 

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА: НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЛИКОВНИ И ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ


На завршној манифестацији Четрнаестог конкурса за избор најбојих литерарних и ликовних радова ученика основних школа града Бијељина и регије под називом “Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим”, у организацији Градске борачке организације, у Спомен - соби у Музеју Семберије организован је краћи историјски час, након чега су у Галерији Центра за културу “Бијељина” уручене награде ученицима за најбоље литерарне и ликовне радове.

Ђорђе Пајић, предсједник Организационог одбора ове манифестације изјавио је да је ове године на конкурс стигло 130 ликовних и 16 литерарних радова.



“На конкурсу је учествовало шест школа са литерарним и девет школа са ликовним радовима. Што се тиче литерарних радова, прво мјесто освојила је ученица седмог разреда О.Ш. “Вук Караџић” Бијељина Сара Драгичевић. Друго мјесто освојила је Катарина Бајић, ученица шестог разреда О.Ш. “Алекса Шантић” из Угљевика и треће мјесто Милица Качаревић, ученица осмог разреда О.Ш. “Петар Кочић” Бродац.

Што се тиче ликовних радова, стручни жири је оцијенио да прво мјесто припадне Његошу Ћурчићу, ученику шестог разреда О.Ш. “Дворови” из Дворова. Друго мјесто припало је ученици осмог разреда Гордани Тадић из О.Ш. “Вук Караџић” Бијељина, док је треће мјесто припало ученици деветог разреда Николини Перић из О.Ш. “Петар Кочић” Бродац. Ученицима ће бити награђени десетодневним љетовањем На Јадрану у оквиру пројекта социјализације дјеце који реализује Јавни фонд дјечије заштите РС.



Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације изјавио је да младе генерације треба да се напајају слободарским тековинама и да развијају своју љубав према Републици Српској.

“Млади треба бар једном годишње да посјећују ову Спомен собу и да још боље упознају историју свог народа и завичајну историју”, истакао је Стевановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић истакао је да се и на овакав начин чува и његује слободарска традиција, те да млади нараштаји кроз образовни систем, али и на овакав начин развијају љубав према својопј отаџбини.

Недељко Јовић, директор Јавног фонда дјечије заштите РС, истакао је да већ годинама Фонд дјечије заштите пружа подршку најмлађима и обезбјеђује за њих десетодневна љетовања на мору, гдје се друже са вршњацима из цијеле Републике Српске.



Семберија инфо