ДОДИК У БИЈЕЉИНИ: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА НА САРАДЊУ, У ИНТЕРЕСУ НАСТАВКА РАЗВОЈА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК У БИЈЕЉИНИ: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА НА САРАДЊУ, У ИНТЕРЕСУ НАСТАВКА РАЗВОЈА БИЈЕЉИНЕ


Предсједник СНСД-а Милорад Додик састао се у Бијељини са члановима Градског одбора странке на чијем је челу привремени предсједник Владимир Лазић. Састанак је одржан у просторијама Градског одбора СНСД, а потом и са представницима Странке демократске Српске Семберија, те са одборницима скупштинске већине окупљеној у коалицији „Договор за Бијељину“ коју чине седам одборника СНСД-а, пет  СДС Семберија, четири Демоса, по два одборника из Уједињене Српске, СП и СДА и један из Покрета за Бијељину. На почетку обраћања медијима, лидер СНСД Миклоерад Додик је нагласио да је у Бијељини искључиво као предсједник СНСД-а, те сматра да није примјерено пласирати у јавност вијест да је „заобишао посјету Градској управи и градоначелнику“.

-У Бијељини је незаобилазна чињеница да скупштинску већину чине 23 одборника и треба да сви заједно чинимо добро за Бијељину. Позивамо и актуелног градоначелника, као и одборнике опозиције да разговарамо, јер ми не водимо политику подјела. Желимо да наставимо да радимо и градимо, да наставимо оно што смо започели, од ауто-пута, до обалоутврде, санација школа и свега онога што смо договарали са покојним градоначелником Мићом Мићићем, који заслужује да у Бијељини једна од улица или установа носи његово име, јер је овај град током протеклих 20 година од малог града, постала други град у РС и регионални центар“, рекао је Додик и најавио да ће покренути иницијативу да се то и реализује. Он је нагласио да је у Бијељини стабилна структура СНСД-а која заједно са другим партијама доминира скупштинском већином и има свог предсједика Скупштине.



-СНСД не одустаје од свог политичког програма стабилности Републике Српске и веома ме радује што имамо широку коалицију. Наша политика није политика подјеле и јединсства. Позивамо их да радимо за добро Бијељине, позивамо градоначелника да схвати да је скупштинска већина незаобилазна чињеница. Ако скупштинска већина не усвоји буџет, џаба све добре намјере у које можемо, а ине морамо да вјерујемо. Веома је важно да се нађе компромис. Ми му нудимо одређена мјеста  и да направимо кохабитацију“, рекао је Додик и додао да је скупштинска већина спремна на договор да градоначелник именује свог замјеника и једног начелника.Он је нагласио да подржава рад СНСД у Бијељини да ће широка коалиција окупљена око ове странке, наставити да ради на доборобит Бијељине. Додик је претходно положио цвијеће на гробове преминулих градоначелника Бијељине Миће Мићића и некадашњег посланика у Народној скупштини Републике Српске Гаврила Бобара.

Семберија инфо