НЕТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА О ОДОБРЕНИМ СРЕДСТВИМА “ПРЕДУЗЕТНИКУ” :: Semberija INFO ::

 

НЕТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА О ОДОБРЕНИМ СРЕДСТВИМА “ПРЕДУЗЕТНИКУ”


Нетачна је информација, која је објављена у неким медијима, да је Привредни савјет града додијелио Градском предузетничком удружењу “Предузетник” средства у износу од 140.000 КМ. Привредни савјет града је савјетодавни орган  градоначелника и као такав не доноси одлуке, нити располаже финансијским средствима, наведено је у саопштењу за јавност Градског занатско – предузетничког удружења “Предузетник” које је реаговало на непрецизна извјештавања неких медија о наводно одобреним новчаним средствима у износу од 140.000 КМ овом удружењу.

“Привредни савјет града разматра актуелна питања из привредног живота града, покреће иницијативе, усваја закључке, даје мишљења, сугестије и приједлоге. Приликом разматрања Програма коришћења средстава остварених по основу концесионе надокнаде за 2021. годину усвојен је закључак којим се, у оквиру предложеног програма, подржава иницијатива Градског занатско – предузетничког удружења “Предузетник” да се дио тих средстава , у износу од 130.000 КМ, усмјери на Одјељење за привреду Градске управе Бијељина, намјенски за субвенције за самозапошљавање у занатско – предузетничким дјелатностима. Ово одјељење ће, након усвајања буџета града Бијељина за 2021. годину, те програма и правилника за кориштење ових средстава, расписати јавни позив за додјелу средстава, те формирати комисију која ће извршити рангирање пријављених и додјелу средстава. Средства, дакле, неће бити на располагање Удружењу, нити смо ми то тражили. Надзор над спровођењем предметног програма и над намјенским трошењем средстава од концесионе надокнаде вршиће Одјељење за финансије Градске управе и надлежна инспекција, а сам поступак додјеле биће реализован крајње транспарентно”, наводи се у саопштењу за јавност Удружења “Предузетник”.

Градско занатско – предузетничко удружење “Предузетник” Бијељина већ годинама тврди да је самозапошљавање најбржи, најједноставнији, најефикаснији, најдјелотворнији, најсигурнији И најефектнији начин за рјешавање великог друштвеног проблема – проблема незапослености и због тога смо и покренули ову иницијативу, истиче се у саопштењу за јавност. 

Semberija info