УДРУЖЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА СЕЛА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА СЕЛА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ


Имамо потврду да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС прије три дана дало сагласност око увођења заштитних мјера за домаће пољопривредне производе, изјавио је Саво Бакајлић, предсједник Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице.

“Јутрос (четвртак) је Министарство пољопривреде ФБиХ, такође, дало сагласност око увођења заштитних мјера и биће упућен обједињен захтјев ка Савјету министара БиХ. Радује нас што ће то бити једногласно формулисан захтјев, уз сагласност свих пољопривредних удружења у БиХ. Заштитне мјере за домаћу производњу, у виду царина и прелевмана, требало би у најкраћем могућем року да се донесу на Савјету министара БиХ. Имамо наговјештај да ће таква одлука, коју годинама тражимо, коначно бити донесена”, изјавио је Бакајлић, нагласивши да би коначно требало уважити захтјеве свих пољопривредних произвођача у БиХ.

“Наш интерес је да ми и наша дјеца живимо од свог рада, да наша дјеца не одлазе у иностранство. Наше удружење је за слогу, за међусобно уважавање и за заштиту домаће производње. Прерађивачки сектор је урадио пуно тога погрешног, не цијенећи и не користећи домаће сировине за прераду. Увожено је месо неконтролисаног квалитета. Жао нам је потрошача који су морали конзумирати производе од сировина сумњивог квалитета, док су се појединци енормно богатили. Пољопривредних газдинстава је све мање и на подручју Семберије. Аграрни буџет не припада Влади РС, већ припада пољопривредницима. Због тога тражимо да се та средства врате пољопривредницима и да се спашава што се још спасити може”, изјавио је БD0?кајлић.

Семберија инфо