Састанак градоначелника Петровића са бијељинским привредницима: Привредници су мотор развоја града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Састанак градоначелника Петровића са бијељинским привредницима: Привредници су мотор развоја града Бијељина


Степен комуникације Градске управе са Савјетом привредника града мора бити на једном вишем и завиднијем нивоу, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након разговора са члановима Привредног савјета града Бијељина, истакавши да је неопходно да у наредном периоду сједницама Скупштине града присуствују и чланови Привредног савјета.



“То је неопходно, поготово када се буде расправљало о привредним темама и о развоју предузетништва у Бијељини. Градска управа ће у овој години инсистирати на значајнијој и свеобухватнијој подршци пројектима самозапошљавања, што се показало као добар модел у рјешавању проблема незапослености. Према евиденцији бијељинског Бирао за запошљавање, тренутно имамо око 9.200 незапослених особа. Управо су привредници препознати као покретачи и мотор развоја града Бијељина и Републике Српске. Привредници у првом реду утичу на смањење незапослености. Градска управа, посредством Одјељења за привреду, помагаће развој предузетништва и развој привредних субјеката”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да састанци и договори са привредницима треба да буду већег интензитета, а све у циљу постизања бољег привредног амбијента, пораста БДП-а и креирања ефикасније привредне политике која ће омогућити да што више људи остаје у Бијељини и РС и овдје гради своју будућност.

Миленко Стевановић, предс%1?едник Привредног савјета града Бијељина изјавио је да у Бијељини, упркос пандемији вируса корона, постоје веома успјешна привредна друштва, дајући предност предузетницима и привредницима који су успјели подићи озбиљне производне погоне и успјешно нас представљају у свијету.

“Посебну пажњу заслужују предузећа која су степеном развоја и прераде успјела доћи до финалних производа и као финалисти постали познати у свијету. Сва предузећа која егзистирају у Семберији заслужују пажњу и подршку Градске управе. И овдје је могуће остварити одличне производне резултате и солидну егзистенцију за себе и своју породицу”, изјавио је Стевановић, нагласивши да је предузеће “Стеко центар”, чак и у вријеме пандемије, остварило за 50 одсто веће приходе у односу на 2019. годину.

Радослав Савић, занатлија, представник Занатско - предузетничког  предузећа “Предузетник” захвалио се  том приликом градоначелнику Петровићу и Привредном савјету на подршци и помоћи, истакавши да је у овој години “Предузетнику” одобрено 140.000 КМ, што ће бити искориштено за запошљавање нових радника.

“Пандемија нас је довела до амбиса, до ивице егзистенције. Пуно радњи је током прошле године било затворено. Неки су тешком муком преживљавали и свака помоћ нам је добро дошла”, каже Савић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић