БРЧКО: Усвојен Програм субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Усвојен Програм субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности


Влада Брчко дистрикта БиХ на јучерашњем наставку прве редовне сједнице усвојила је Приједлог одлуке о усвајању Програма субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ.

Право на коришћење субвенције камата имају физичка лица која имају пребивалиште на територији Брчко дистрикта БиХ и која су кредит користилаза куповину прве непокретностиза рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ. 

Максимални износ кредита за који ће се субвенционисати дио камата је 100.000 КМ, а максимални рок отплате кредита по коме се субвенционишу камате је до 25 година. 

На јучерашњој сједници Влада је усвојила и Приједлог закључка о давању сагласности на нацрт одлуке о усвајању Стратегије управљања нуспроизводима животињског поријекла и животињским отпадом у БиХ, Приједлог одлуке о именовању чланова преговарачког тима са Европском банком за обнову и развој и Приједлог закључка којим се даје сагласност на Нацрт споразума између Владе НР Кине и Савјета министара БиХ о сарадњи у области науке и технологије. 

Влада је примила к знању и Извјештај о раду Инспектората за период јули–септембар 2020. године као и Информацију о стицању уз накнаду непокретностиозначених као парцеле број: 1296/2, 943/3, 936/5, 918/4, 911/2, 900/8, 884/3, 898/3 и 989/4 све у К?%9 Вучиловац.

Влада Брчко дистрикта БиХ