ПРОМОВИСАНА КЊИГА ТРАГОВИ ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА МАЈОРА РАШЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОВИСАНА КЊИГА ТРАГОВИ ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА МАЈОРА РАШЕТЕ


У Лопарама је данас промовисана књига "Трагови једног времена" аутора Радета Мијатовића - Рашете, мајора Војске Републике Српске, настала на основу дневника који је водио пред почетак и у току одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да Мијатовићева књига свједочи кроз шта су прошли народ и војска у том периоду.

Он је навео да је важно да се сачувају, и у форми књиге остану записани, битни догађаји из протеклог одбрамбено-отџбинског рата, а општина подржава све активности на одржавању тековина прошлог рата.

Предсједник Општинске борачке организације Лопаре Ристо Радић рекао је новинарима да је мајор Рашета овом књигом обухватио догађаје не само на мајевичком ратишту, него и значајно шири простор, али је тежиште радње на овом локалитету.

Предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Лопаре Митар Тојић је истакао велики значај овог дјела за млађе и будуће генерације и нагласио да је са аутором у току рата имао добру сарадњу и подршку.

Аутор књиге је рекао да су се Срби током рата опредијелили да бране народ, бране село и да је то довело до формирања Републике Српске, затим и Војске Српске, чиме је обезбијеђена будућност народу.

"Надам се да ћемо знати сачувати што смо створили", нагласио је аутор и додао да класичног представљања књиге неће бити због епидемиолошких мјера.