БЕСПЛАТАН КУРС ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА У БИБЛИОТЕЦИ ФИЛИП ВИШЊИЋ :: Semberija INFO ::

 

БЕСПЛАТАН КУРС ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА У БИБЛИОТЕЦИ ФИЛИП ВИШЊИЋ


Из ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" најављују да ће од 15. фебруара 2021. године њени чланови имати прилику да похађају бесплатан курс француског језика.

„Ово је прилика да скупимо  заљубљенике у овај европски језик и да у нашој библиотеци похађају бесплатну школу, почетни курс француског језика", рекла је в.д. директора Петра Рајковић и поновила да право на бесплатан курс имају, прије свега, чланови библиотеке.

„Курс ће трајати три мјесеца, два пута седмично и то понедјељком и сриједом у термину од 18 до 19 сати за десет првопријављених кандидата уз  поштовање свих епидемиолошких мјера“, рекла је Рајковићева.

У библиотеци је у припреми и формирање фонда књига на страним језицима, око 6.500 јединица на 15 различитих језика, међу којима се налази око неколико стотина књига на француском језику. Директорица је поручила члановима библиотеке да ће, када се фонд формира, бити у прилици да се упознају и друже са књигама на неким од страних језика које ова установа посједује.

Она је додала да је курс добра прилика да се скрене пажње на лингвистичко богатство библиотеке, као и на потребу учења страних језика како би се у већој мјери цијенила вриједност и предност различитих култура. 

Семберија инфо - Љ. Божић