ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 80 ВОЗАЧА :: Semberija INFO ::

 

ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 80 ВОЗАЧА


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 25.  до 31. јануара 2021. године проведена је појачана контрола учесника у саобраћају, са посебним акцентом на контролу алкохолисаности возача у саобраћају и контролу поштивања ,,односа возач - пјешак''.
 
Током акције контролисана су 823 учесника у саобраћају, од чега је 450 возача подвргнуто алкотестирању или 45 процената.
 
Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 70 возача. У концентрацији од 0,31 до 0,80 г/кг затечено је и санкционисано 27 возача, у концентрацији од 0,81 до 1,5 г/кг  санкционисана су 34 возача, док је преко 1,5 г/кг затечено и санкционисано девет возача. Због вожње под дејством опијата из саобраћаја су искључена три возача.
 
Током акције евидентирана су и 283 прекршаја која су возачи починили према пјешацима. Поред наведеног, санкционисано је и 46 пјешака, највећим дијелом због преласка коловоза мимо обиљеженог пјешачког прелаза.
 
Наведене активности биће настављене и у наредном периоду, са циљем смањења броја саобраћајних незгода са тешким и смртним посљедицама.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају саобраћајних прописа, како би сви заједно утицали на побољшање стања у саобраћају,'' наведено је у саопштењу за јавност Полицијске управе Бијељина.

Semberija info