Пети пословни форум менаџера у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Пети пословни форум менаџера у Бијељини


У Етно – селу „Станишићи“ данас је отворен Пети пословни форум менаџера који је окупио око 300 менаџера са подручја бијељинске регије. Разговарано је о развоју и улози информационих технологија у бизнису, о кризним ситуацијама у пословању, те о моделима вођења фирми и насљеђивању, односно преласку власништва и руковођења из једне у другу генерацију. Предавачи на овом пословном форуму су из Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.



Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је приликом отварања овог пословног форума да  су приватна иницијатива и приватни бизнис  од изузетне важности за привредни развој сваког града. 
„Бијељина има тренутно око пет хиљада студената и то је потенцијал који у будућности може битно утицати на развој овог града“, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на отварању овог пословног форума.
Предраг Јовић, предсједник Организационог одбора овог пословног форума нагласио је да размјена искустава може допринијети развоју привреде и бизниса.
„Пословни амбијент морамо перманентно дограђивати и развијати. Да бисмо имали позитивно пословно окружење, ми морамо размјењивати искуства са онима који су у области бизниса постигли пуно и на локалном и на регионалном плану“, каже Јовић.



Божидар Маљковић, познати кошаркашки тренер, истакао је да су из ове регије отишли бројни велики умови.
„Овај форум је прилика за учење, усавршавање и едукацију. Када човјек изгуби жељу за усавршавањем, он већ напушта посао којим се годинама бавио. У прилици сам да пренесем своје богато искуство на нове генерације“, каже Маљковић.



Горан Милић, познати новинар, подсјетио је на балкански историјски контекст у коме ни једна генерација није имала прилику да се обогати.
„Након посљедњег рата  створена је генерација која се обогатила, али они сада треба то своје богатство да пренесу, или на дјецу или на некога другог. Овдје су стручњаци који могу са понуде нека практична рјешења из области бизниса“, истакао је Милић.

Семберија инфо