СДС Семберија: Градоначелник игнорисао реалну ситуацију :: Semberija INFO ::

 

СДС Семберија: Градоначелник игнорисао реалну ситуацију


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић се, упркос тврдњама које је дао након избора да жели да буде градоначелник свих грађана и, насупрот ономе што свакодневно изјављује медијима, у стварности понаша потпуно другачије.
 
Тако је и на Конститутивној сједници градске Скупштине, злоупотребљавајући право да предлаже начелнике одјељења у Градској управи, потпуно игнорисао реалну ситуацију и повјерење које су грађани дали одборницима појединих странака, покушао да на све кључне позиције у граду постави кадрове из странака које су на претходним локалним изборима освојиле једва 20% повјерења бирача.
 
Насупрот томе, потпуно је игнорисао позив и пружену руку за сарадњу Коалиције „Договор за Бијељину“ коју чини седам странака, а чији су одборници освојили укупно 23 мандата, односно преко 74% састава градске Скупштине. Градоначелник Петровић се декларативно заклиње у демократију, али је својим потезима у пракси потпуно негира.
 
Уосталом, у свим развијеним демократијама основ за формирање власти је скупштинска већина која се формира након избора и то важи свугдје, осим у Бијељини. Изгледа да је градоначелник Петровић прескочио ту лекцију.
 
Можда то не може или не смије да уради од својих политичких ментора који контролишу сваки његов потез, иако су заслужни за катастрофалан изборни резултат коалиције која га је кандидовала за градоначелника, и то не само у Бијељини, већ и у другим срединама.

Градоначелник Петровић својом непринципијелном политиком и потезима које повлачи може у Бијељини изазвати кризу власти и успорити реализацију бројних пројеката, што ће се на крају одразити негативно на све њене грађане.
 
Зато од њега тражимо да се понаша као одговоран градоначелник, да превазиђе своје личне анимозитете према неким политичким странкама и да убудуће у првом плану има вољу бирача која је исказана кроз састав градске Скупштине. Сваки други начин би само показао његово непознавање принципа демократије и водио би ка хаотичном функционисању градске власти у наредном периоду.
 
Странка демократске Српске Семберија - Мићо Мићић - ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА