САВИНДАН У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА БЕЗ ПРИРЕДБИ :: Semberija INFO ::

 

САВИНДАН У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА БЕЗ ПРИРЕДБИ


Предсједник Актива директора средњих школа, Душко Ђурић, потврдио је да ће школска слава Свети Сава у средњим школама у Бијељини бити обиљежена без школских приредби, због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом.

„Од Министарства просвјете и културе Републике Српске стигла је препорука свим школама да се настава одвија у складу са школским планом и програмом. Један дио наставе биће посвећен и разговору о лику и дјелу Светог Саве, како би млађи научили, а старији се подсјетили“, рекао је Ђурић.

Ђурићеву изјаву потврдили су директор Гимназије „Филип Вишњић“ Владимир Шавија и директор Пољопривредне и медицинске школе Зоран Деспотовић. Владимир Шавија је рекао да су за данашњу наставу свакој учионици обезбиједили један видео снимак о лику и дјелу Светог Саве како би, на неки начин, сви ђаци обновили градиво.



„Ломљење славског колача биће обављено у 13 часова у просторијама школе уз присуство свештеника и кума школе. Сваке године наша школа припреми признања и дипломе за ученике који су се највише истакли у претходној години, па ће тако бити и данас. Такође, четири професора ове године одлазе у пензију, па смо и њима припремили скромне поклоне“, истиче Шавија.



Зоран Деспотовић је рекао да ће се ломљење славског колача у Пољопривредној и медицинској школи обавити у 13 и 30 часова уз присуство свештеника, кума и неколико запослених. Он је додао да поштују све прописане епидемиолошке мјере и да из тог разлога не практикују већа окупљања.

Семберија инфо - Љ. Божић