САВИНДАН У ШКОЛАМА БЕЗ ПРИРЕДБИ И АКАДЕМИЈА :: Semberija INFO ::

 

САВИНДАН У ШКОЛАМА БЕЗ ПРИРЕДБИ И АКАДЕМИЈА


У Одјељењу друштвених дјелатности Градске управе града Бијељине потврдили су да ће школска слава Свети Сава бити обиљежена без школских приредби и светосавских академија, због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом.

,,Ове године школска слава у нашим школама протећи без пријема родитеља, званица, окупљања, ученика, наставника и  других запослених, а неће бити ни школских приредби, јер  би то могло да допринесе ширењу корона вируса у школама“, рекла је Љубица млађеновић шефица Одсјека за образовање и науку, невладине организације, омладину и породичну заштиту.

Она је истакла да је препорука Министарства просвјете и културе Републике Српске препоручило школама да се, будући да је радни дан, васпитно-образовни процес одвија у складу са школским планом и програмом.

,,Дан Светог Саве, према препоруци ресорног министарства,  школе ће обиљежити на начин да пригодно са ученицима на часовима говоре о лику и дјелу Светог Саве и његовом значају“, рекла је Љубица Млађеновић додавши да ће се све школе придржавати ових препорука, те изразила наду да ће се школска слава наредне године обиљежити свечано на традиционалам начин.

Семберија инфо