ЛОПАРЕ: Састанак удружење пољопривредника :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: Састанак удружење пољопривредника


Представници „Удружења пољопривредних произвођача села  Семберије и Мајевице“ посјетили су јуче Лопаре и том приликом су се састали и  разговарали са пољопривредницима општине Лопаре и начелником  Радом Савићем.
 
„Са пољопривредним произвођачима у општини Лопаре имали смо коректан разговор, гдје смо покушали  да их ујединимо, што више, у регионално удружење, да покушамо ријешити њихове проблеме“, изјавио је новинарима Саво Бакајлић, предсједник удружења.
 
Бакајлић је додао да су изнијети ставови и по питању сугестија удружења за израду правилника министарства и начина заштите домаће пољопривредне производње.  Он  је изразио задовољство састанком са пољопривредним произвођачима и пријемом  код начелника општине.
 
„Драго ми је да су и наши пољопривредници, тј. људи из наших мјесних заједница, мајевичких села, коначно и формално постали чланови „Удружења пољопривредних произвођача села  Семберије и Мајевице“ “, истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре. 
 
Он је рекао да је то добар пут да се пољопривредници увезују, информишу и припремају за пројекте на које могу аплицирати, а да ће им локална заједница у томе помоћи и захвалио предсједнику удружења Бакајлићу, који је био иницијатор овог окупљања.
 
Извор: desavanjaubijeljini.com