ДЈЕЛОВАЊА ЗОРИЦЕ КУСМУК СУ ИСКЉУЧИВО У ИМЕ ПОРТАЛА ЗОРИЦАКУСМУК.ИНФО :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЛОВАЊА ЗОРИЦЕ КУСМУК СУ ИСКЉУЧИВО У ИМЕ ПОРТАЛА ЗОРИЦАКУСМУК.ИНФО


У вези са догађајем од 21.01.2021. године који се десио испред зграде Полицијске управе Бијељина, у којем је Зорица Кусмук, стално запослена у ЈИП „СИМ“ („Семберске новине“) физички напала портпарола Полицијске управе Бијељина, Управа ЈИП „СИМ“ ограђује се од свих њених иступа, јер је Зорица Кусмук искључиво наступала као новинар личног портала ЗОРИЦАКУСМУК.инфо.

Дакле, Зорица Кусмук ни у ком својству није представљала „Семберске новине“ ни током, ни након конференције за штампу, у организацији МУП РС. Конференцију за штампу, за коју смо позив уредно запримили, пратио је акредитовани новинар „Семберских новина“.

Зорица Кусмук је, због болести и компликација усљед болести, са краћим прекидима, од априла 2016. године на боловању, а од 15.06.2020. године је на боловању непрекидно. Она је одговарајућој служби ЈИП ,,СИМ'' уредно достављала дознаке са више дијагноза Дома здравља, као и Налаз, оцјену и мишљење Првостепене комисије за оцјену привремене неспособности за рад Завода за медицину рада и спорта Републике Српске. Наглашавамо, током трајања боловања од 2020. године Зорица Кусмук дјелује само у личном својству, као новинар портала ЗОРИЦАКУСМУК.инфо.

У ПРИЛОГУ САОПШТЕЊЕ