УГЉЕВИК: ТОКОМ КУЛТУРНОГ ЉЕТА НАСТАВАК СВИХ АКТИВНОСТИ, УЗ ПОШТОВАЊЕ МЈЕРА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ТОКОМ КУЛТУРНОГ ЉЕТА НАСТАВАК СВИХ АКТИВНОСТИ, УЗ ПОШТОВАЊЕ МЈЕРА


Директор Центра за културу "Филип Вишњић" Угљевик Предраг Вујевић најавио је ново културно љето у овој подмајевичкој општини, када ће бити настављене све активности уз поштовање епидемиолошких мјера и ако то ситуација буде дозвољавала.
 
"Наставићемо да радимо на развоју културе кроз све активности које смо радили у протеклом периоду - позоришну, галеријску и издавачку дјелатност, књижевне вечери и концерте, уколико нам епидемиолошке мјере то дозволе", рекао је Срни Вујевић.
 
Он је најавио да ће почетком фебруара поново почети бесплатна радионица школе глуме.
 
"У току љета ћемо у оквиру Ликовне колоније, организовати бесплатну школу сликања за дјецу узраста од шест до 15 година, која је постала традиција, а ове године ћемо укључити и дјецу са посебним потребама којима ће бесплатне часова сликања држати академски сликари", рекао је Вујевић.
 
Као приоритетан рад Вујевић је најавио развој културно-историјској туризма, а ове активности ће културни центар спроводити уз подршку општине.
 
"Угљевик има довољно културно-историјских споменика, а то јесте једна од приоритетних привредних грана управо зато јер у туризму машина не може да замијени човјека", рекао је Вујевић.
 
Он је подсјетио да Центар за културу из Угљевика има потписан мемораднум о сарадњи са Културним центром Лознице.
 
"Наш заједнички циљ је да се историјској личности, најпознатијем српском епском пјеснику до прве половине 19. вијека, Филипу Вишњићу који је родом из Горње Трнове код Угљевика, да адекватан значај, а управо ћемо са културним центром из Лознице који носи име Вука Караџића, радити на том пројекту", рекао је Вујевић.
 
Он истиче да је историја спојила Филипа Вишњића са Вуком Караџићем, а заједничко дјеловање два културна центра ће ићи у истом правцу.
 
Традиционални годишњи пријем на Богојављање угљевичког Центра за културу је изостало због поштовања епидемиолошких мјера.
 
Извор: Срна