БИЈЕЉИНА: И ДАЉЕ СЛОЖЕНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: И ДАЉЕ СЛОЖЕНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА


Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина,  у вези са вирусом корона, и даље је неповољна – оцијењено је на данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.

У протеклих 24 часа регистровано је пет новообољелих,  у Ковид болници налази се 75 пацијената на лијечењу, од којих је 21 животно угрожено, а 10 на респиратору.  На подручју Града тренутно је 431 активни случај Ковида -19, међу којима је и седморо дјеце школског узраста.
 
Градски штаб ускладио је са Републичким штабом за ванредне ситуације мјере које остају на снази до 1. фебруара. Градоначелник Љубиша Петровић саопштио је да ће до 25. јануара бијељинском Дому здравља и Болници „Свети Врачеви“ бити уплаћене прве транше одобрених финансијских средстава, с циљем наставка борбе против пандемије.

Штаб је и овај пут апеловао на грађане да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера и  буду стрпљиви, јер се у наредном периоду очекује почетак  вакцинације становништва, што би требало повољније да се одрази на епидемиолошку слику.

​Град Бијељина