ГРАДСКА УПРАВА И СЛУЖБЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА И СЛУЖБЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА


Фото - Град Бијељина
Данас у Градској управи Града Бијељина одржан је састанак представника Градске управе са службама које раде на одржавању путева и улица – Д.О.О „Дис Цомпанy“ и „Бијељина пут“.

Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да је у уговору потписаним у претходној 2020. години са наведеним компанијама наведено да се зимско одржавање путева треба вршити од 15. новембра до 15. априла.



„На данашњем састанку усагласили смо све појединости које треба да доведу до бржег реаговања и брже координације, како грађани не би испаштали. Јуче у поподневним и вечерњим часовима за абразивна средства и индустријску со, због нижих температура, било је потребно више времена за реаговање, али то свакако није оправдање. На састанку смо се сложили да такве ситуације треба да буду сведене на минимум“, рекао је Петровић и додао да буџет издвојен за одржавање путева износи око 195.000 конвертибилних марака.



Александар Кецман, технички директор компаније „Бијељина пут“,  рекао је, када је у питању претходни дан и претходна ноћ, да су интервенције извршене на магистралним, регионалним и локалним путевима, као и на градским саобраћајницама и главним улицама.

„Наша компанија посједује довољну количину материјала и довољан број јединица механизације. Имамо око 2000 тона соли која је набављена почетком сезоне, око 4000 тона абразивног материјала и преко 25 јединица механизације. Снијег и поледица су сасвим нормална појава у зимском периоду, а ми се свакако трудимо да на најбољи начин грађанима омогућимо сигурне и проходне путеве, али и улице“, рекао је Кецман.

​Семберија инфо - Љ. Божић