СНИЈЕГ И МИНУС УТИЧУ И НА ЗЕЛЕНУ ПИЈАЦУ :: Semberija INFO ::

 

СНИЈЕГ И МИНУС УТИЧУ И НА ЗЕЛЕНУ ПИЈАЦУ


Први снијег и јануарска хладноћа „растјерали“ су купце на бијељинској градској Зеленој пијаци.
 
Они најхрабрији којима зима не смета или морају да издрже како би нешто зарадили кажу да је куповна моћ Бијељинаца слаба. Такође, продавци на пијаци кажу да им роба мрзне на ниској температури, па на све начине покушавају да је сачувају.


 
- Када дође зима купци се углавном снабдијевају по локалним продавницама и маркетима, слабије пазаре на пијаци. Посла има много мање, а чим се појави мраз ми воће и поврће морамо да склањамо како се не би уништило, тако да је баш тешко - прича продавачица Душка Лукић и додаје да Семберци углавном траже воће за јачање имунитета и понешто поврћа.
 
Зорица Гаврић каже да је врло тешко радити на минусу, али да се од нечега мора живјети.
 
– Покривамо воће и поврће и покушавамо га заштити од смрзавања. И цијене смо снизили колико смо могли. Банане које измрзну поцрне и бацимо их, а на картону који продамо имамо марку зараде. Па ви сад видите каквог рачуна имамо. Бар да има купаца и посла - каже забринута продавачица и додаје да чак ни празници нису промијенили стање на пољу продаје.


 
Скоро цијели дан пијаца је празна. Пазаре ријетки, али малобројни купци, који се не одричу навике да узимају свјеже воће и поврће. Продавци се надају да ће се у наредним мјесецима тренутно стање побољшати  како за њих, тако и за купце.

Semberija info - Lj. Božić