Семберија: Путеви у регији очишћени од снијега чија је висина до 10 центиметара :: Semberija INFO ::

 

Семберија: Путеви у регији очишћени од снијега чија је висина до 10 центиметара


Фото: InfoBijeljina.com
Мрежа путева у Семберији дуга 750 километара проходна је за саобраћај и очишћена од снијега чија је висина данас од пет до 10 центиметара, рекао је Срни технички директор предузећа "Бијељина пут" Александар Кецман. 
 
"Од 9.00 до 12.00 часова биле су интензивније падавине у Семберији и дистрикту Брчко, које ми одржавамо, а наша механизација је са 25 тимова очистила све путеве на којима нема застоја", каже Кецман. 
 
Према његовим ријечима, највише падавина било је на подручју планине Мајевице, гдје је висина снијега десетак центиметара.

Фото: InfoBijeljina.com
 
Кецман каже да путеве посипају мјешавином абразивног материјала и соли, или чистом соли на успонима и критичним дионицама гдје постоји опасност од стварања поледице. 
 
Предузеће "Бијељина пут" задужено је за зимско одржавање путне мреже у Семберији, укључујучи и главне градске саобраћајнице и главне улице у Бијељини.
 
Од почетка зиме механизација је у овој регији три дана са падавинама била ангажована на чишћењу снијега са путева, а на подручју Бијељине ово је други овогодишњи снијег.

Izvor: InfoBijeljina.com