Признања најзаслужнијим женама :: Semberija INFO ::

 

Признања најзаслужнијим женама


Поводом Осмог марта, Међународног дана жена, градоначелник Бијељине Мићо Мићић  додијелио је  градско признање најзаслужнијим женама које су у протеклој години својим радом и активностима допринијеле развоју и афирмацији ове локалне заједнице.  Признања су додијељена Драгани Чојић, спортискињи и кошаркашици, која од 2006. године води један од најуспјешнијих кошаркашких клубова „Будућност“, Амири Воденичаревић, службеници за реинтеграцију повратника и расељених особа у Градској администрацији, оснивачу Удружења жена жртава породичног насиља „Емина“ у Јањи и активисткињи Удружења жена „Лара“, те Данијели Ђукин, примаријусу специјалисти офталмологу која је својевремено проглашена за једну од најутицајнијих жена у РС, добитници Златне медаље „Филип Вишњић“ за хуманитарни рад и одборнику у Скупштини града Бијељина. Истакавши да су ове жене изабране на приједлог Скупштинске комисије за равноправност полова, Мићић је нагласио да све жене заслужују овакво признање, али да има и оних које су се мало више истакле у друштвеном раду.



 „Ово је већ пета година откако додјељујемо овакво признање. Ми, мушкарци, смо свјесни да жене нису слабији пол, већ да су често пуно јаче од нас мушкараца и пуно битније у нашим животима. Желим вам да будете сретне и задовољне и да имате пуну пажњу својих мужева и пријатеља. Много је успјешних жена међу нама, жена које су пуно успјешније од мушкараца“, нагласио је Мићић.

Захваливши се у име награђених, Данијела Ђукин је истакла да су жене у овом времену способне за све послове и да се могу равноправно носити са јачим полом.



„ Жене су, између осталог, и емотивне, рањиве, али су ту и када треба кухати, рађати, пеглати, прати и везати кравате мушкарцима. Некада сам говорила о позицији жене у „проклетој земљи мушкараца на Балкану“ , али се све то, ипак, мијења. Жене су данас и у политици, на одговорним друштвеним позицијама, у привреди и свим сферама живота“, истакла је Данијела Ђукин.