БИЈЕЉИНА: У организацији Центра за социјални рад и Црвеног крста подијељене божићне печенице :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У организацији Центра за социјални рад и Црвеног крста подијељене божићне печенице


Поводом  Божићних празника, бијељински Центар за социјални рад и Градска организација Црвеног крста, у оквиру традиционалне хуманитарне акције прикупљања донаторских средстава уочи Новогодишњих и Божићних празника, осим прехрамбених и хигијенских пакета социјално најугроженијим Бијељинцима, подијелили су и четрдесетпет божићних печеница.



Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад изјавио је да је ријеч о социјално најугроженијим породицама које живе у Бијељини, те да ће им пакети намирница, хигијенски пакети и божићне печенице итекако добро доћи.

“Захваљујући, прије свега, донаторима и људима добре воље, који су издвојили своја средства, успјели смо обрадовати најугроженије. Ово је акција која заслужује да се организује сваке године. На евиденцији Центра имамо између 300 и 500 најугроженијих грађана којима смо подијелили 260 пакета хране и хигијенских средстава, а за њих смо обезбиједили укупно и 45 печеница. На тај начин смо успјели обрадовати око 300 породица у вријеме празника”, изјавио је Софренић.



Перица Глигић, секретар Градске организације Црвеног крста каже да је све више људи у категорији социјално угрожених у Бијељини.

“Ми смо и у овој години настојали да организујемо ову акцију. Све је теже, јер је све мање и донатора. Без четири главна донатора не бисмо успјели ни организовати ову акцију, а ријеч је о фирмама “Спорт вижн”, “Интергај”, “Млин Стојановић” и “Спектар дринк”. Укупно имамо десетак донатора који нам помажу при реализацији хуманитарних акција. Нама је изузетно важна свака помоћ, јер су људи срећни када добију било какву помоћ”, истакао је Глигић.

Никола Куриџа, менаџер фирме “Интергај”, у име директора и власника фирме Слободана Јовановића изјавио је да се “Интергај” традиционално сваке године укључује у овакве акције како би најугроженијим суграђанима обезбиједили божићне печенице.
“Још једна тешка година је иза нас и ми смо настојали да помогнемо најугроженијима. Наставићемо и у наредном периоду да издвајамо средства за хуманитарне сврхе”, истакао је Куриџа.

 Наташа Стјепановић из Бијељине каже да живи у домаћинству са троје мале дјеце, те да је захвална на помоћи која је обезбијеђена за њену дјецу.
“Живимо од помоћи Центра за социјални рад и материнског додатка. Желимо заборавити све ружне дане и године и гледати с мало оптимизма у будућност”, рекла је Наташа Стјепановић.

Семберија инфо - Љ Љубојевић