ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ДАРИВАО ШЕСТ БЕБА РОЂЕНИХ ПРВОГ ДАНА НОВЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ДАРИВАО ШЕСТ БЕБА РОЂЕНИХ ПРВОГ ДАНА НОВЕ ГОДИНЕ


Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, даривао је данас прворођене бебе 2021. године са поклоном од 500 конвертибилних марака.

„Традиција даривања прворођених беба ће се и даље наставити и то је једна порука друштвене одговорности колико нам је важна пронаталитетна политика. Ове бебе су наша нова будућност и наше нове наде, а уједно се захваљујем и свим мајкама које носе најљепшу титулу и самим тим дају немјерљив допринос нашем друштву. Испред Градске управе Града Бијељина желим да упутим искрене честитке у новим животним улогама, а то је родитељство“, рекао је градоначелник.



Он је додао да ће Градска управа у будућности чврсто стајати иза брачних парова који су принуђени да своје потомство остварују процесима вантјелесне оплодње.

Начелник гинеколошког акушерског одјељења ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“, примаријус др Весна Перковић Максимовић, захвалила се градоначелнику на посјети и поклонима, те додала да је 1. јануара рођено шест беба на гинеколошком акушерском одјељењу.



„Имали смо ту срећу да је прва рођена беба уједно и прва рођена беба у Републици Српској. Предсједница Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић, даривала је прву рођену бебу златником и пригодним поклонима, а директор болнице, професор др Златко Максимовић, је у име предсједнице уручио златник и поклоне мајци прворођене бебе“, рекла је др Перковић Максимовић и додала да је 2020. године на гинеколошком акушерском одјељењу Болнице „Свети Врачеви“ рођено 1007 беба, што је више него у 2019. години.

Због епидемиолошких мјера градоначелник је поклоне предао начелници одјељења, која ће поклоне уручити мајкама прворођених беба.

Семберија инфо - Љ. Божић
Фото - Б. Милошевић