Нови погон Севен Пул у Бијељини: Посао за 20 радника :: Semberija INFO ::

 

Нови погон Севен Пул у Бијељини: Посао за 20 радника


Италијански бизнисмен Алесандро Караро ових дана у Бијељини ће отворити погон „Севен пул“ за производњу мајица за групацију „Бенетон Олимпијас“. Посао ће у првој фази добити двадесетак радника. 
Приликом разговора са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем најављено је да би се у догледно вријеме у овој фирми могло запослити укупно око 100 радника.

„Ми подржавамо овакве фирме, јер ћемо на тај начин добити нова радна мјеста. У оваквим фирмама може се у већем броју запослити женска радна снага. Понуђене су и солидне плате, које би ишле од 600 КМ, па навише. Пружићемо сву неопходну административну и техничку помоћ за  почетак рада овог погона. Наша Агенција за мала и средња предузећа издвојиће мања финансијска средства како би ова фирма могла што лакше отпочети посао“, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Алесандро Караро, оснивач, власник и директор поменуте фирме, каже да је изузетно задовољан пријемом у Бијељини, јер је локална управа изразила спремност да им помогне.
„Имали смо контакте са заинтересованим радницима, посредством Бироа за запошљавање. Већ од понедјељка, 11. марта, почињемо запошљавати раднике. За почетак, у 2019. години, планирамо запослити стотину радника. Производимо за групу „Бенетон олимпијас“. Имамо четири фирме у Хрватској са око 350 запослених жена. Сада смо у Бијељину дошли као извиђачи „Бенетон Олимпијаса“ и надамо се добром почетку“, каже Алесандро Караро.

 Славиша Јовановић, директор Агенције за мала и средња предузећа града Бијељина каже да је намјера овог италијанског бизнисмена да у Бијељини у догледно вријеме запосли и до 300 радника за сваку похвалу. Јовановић сматра да на сеоском подручју у Семберији има пуно заинтересованих жена које ће потражити посао у овом предузећу.

Семберске новине/Љ.Љубојевић