Бијељина шаље тим за спасавање у Костајницу :: Semberija INFO ::

 

Бијељина шаље тим за спасавање у Костајницу


Град Бијељина упутио је тим припадника градских специјализованих јединица на подручје општине Костајница, који ће од 1. јануара бити ангажован као помоћ у евентуалним акцијама спасавања из рушевина насталих усљед разорног земљотреса који је погодио град Петрињу у Хрватској, као и општине и градове у региону.
 
Одлуком градоначелника Љубише Петровића, у Костајницу ће службеним возилом Одсјека за цивилну заштиту Града Бијељина отпутовати четири члана овог тима, који ће до даљњег бити под непосредном командом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.
 
- Након земљотреса у Петрињи, који је нажалост однио и људске животе, велика материјална штета причињена је у општинама и градовима на сјеверу Републике Српске, посебно у Костајници, Козарској Дубици и Приједору. Одмах смо реаговали организујући тим за помоћ и надамо се да ћемо допринијети опоравку у наведеним мјестима – поручио је Петровић.
 
Уколико буде потребно, тим ће бити ангажован у акцијама спасавања из рушевина и на другим подручјима Републике Српске која су погођена земљотресом.

Град Бијељина