KAKO ĆE GRAĐANI BIJELJINE DOČEKATI 2021. GODINU? :: Semberija INFO ::

 

KAKO ĆE GRAĐANI BIJELJINE DOČEKATI 2021. GODINU?


Овог кишног четвртка 2020. година одбројава свој задњи дан, а новогодишња еуфорија на улицама Бијељине није како смо навикли. Ова година била је тешка за све нас, али челници Градске управе су се потрудили да Бијељина одише празничном атмосфером. Новогодишњи украси постављени су на неколико локација у граду и учинили су предстојеће празнике бар мало свечанијим.

Многи се одлуче да Нову годину дочекају у кругу породице или у угоститељским објектима. Данас је свим угоститељским објектима дозвољено радно вријеме до 22 часа. С обзиром на то, већина грађана се одлучила се на дочек у ужем кругу породице или пријатеља. Омладина ће сигурно пронаћи начин да уз поштовање свих епидемиолошких мјера прослави најлуђу ноћ у години.



Угоститељски објекти у Бијељини пронашли су начин како да њихови гости осјете бар дио новогодишње еуфорије. У већини локала организоване су како дневне, тако и вечерње журке уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Помало невјероватно звучи да ће у јеку пандемије корона вируса бити организован дочек Нове године и због тога смо питали наше грађане шта мисле о организованим дочецима у угоститељским објектима и гдје ће они провести новогодишњу ноћ.

„Разумијем их у потпуности“, био је први коментар Бијељинке Драгане, која би да јој не наводимо презиме, а недавно је преболовала ЦОВИД-19. Каже да се тешко опоравила, те да посљедице још увијек осјећа.

„Ја ћу дочек 2021. године провести у кругу своје породице са надом да ће нам донијети здравље прије свега, па затим срећу и боље дане“, изјавила је Драгана за Семберија инфо.

Са Драганом се слаже и Бојан, који вјерује да сваки грађанин у овом тренутку мора бити одговоран.

„Морамо чувати и себе и друге, а угоститељски објекти треба да наплате од државе за период када нису радили. За разлику од претходних година када сам новогодишњу ноћ проводио у кафанама и ресторанима, ове године са супругом и кумовима дочекујем 2021. у кућној атмосфери“, каже Бојан.



Угоститељство је једна од најпогођенијих грана привреде пандемијом корона вируса. Хотели, ресторани и клубови у Републици Српској биљеже милионске губитке у овој години. Због тога, Мирко има разумијевања за угоститеље који желе да организују дочек Нове године.

„Морају и они да раде, морају да издржавају своје породице, али наравно уз мјере опреза и дистанцу. Уз све прописане епидемиолошке мјере провешћу овај дан са другарима у локалу гдје проводимо сваки дан“, рекао је Мирко.

Сигурни смо да ће сви грађани Бијељине пронаћи прави начин да 2021. годину дочекају у кругу најдражих и најближих, а само треба да се наоружате добрим расположењем којег ће, надамо се, у наредној години бити много више.

Нека вам је срећна Нова 2021. година!

Semberija info