Градски одбор СНСД Бијељина: Крајњи рок за одржавање скупштине 15. јануар :: Semberija INFO ::

 

Градски одбор СНСД Бијељина: Крајњи рок за одржавање скупштине 15. јануар


Врло брзо ће услиједити прва сједница новоизабране градске скупштине на којој ће СНСД, са својим коалиционим партнерима, имати активну улогу, саопштено је данас новинарима на конференцији за штампу Градског одбора СНСД Бијељина, уз присуство представника политичких странака које  ће сачињавати скупштинску већину у Бијељини, окупљену око СНСД-а.

Владимир Лазић, привремени предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина, позвао је предсједника Скупштине града Бијељина да у законском року закаже прву сједницу градске скупштине, јер је, како је напоменуо, крајњи рок за њено одржавање 15. јануар 2021. године.

“Политичка реалност у Бијељини је таква, да је коалиција, која је пред вама, освојила повјерење 38.092 гласа, односно 68,7 одсто укупних гласова на посљедњим локалним изборима. Када је у питању коалициони потенцијал, то је чак 74 одсто састава новоизабране градске скупштине. С обзиром на то да је у коалицији договорено да СНСД понуди мјесто предсједника Скупштине града, наш приједлог је да то буде одборник Александар Ђурђевић. Што се тиче осталих кадровских рјешења за ресорна одјељења, СНСД ће, у договору са коалиционим партнерима, бити спреман да на првој сједници Скупштине града предложи најбоља кадровска рјешења”, изјавио је Лазић, напоменувши да, сходно наведеним чињеницама и политичкој реалности у Бијељини, од градоначелника се тражи да то и испоштује у циљу одржавања стабилне политичке и сваке друге ситуације у Бијељини.

“Ми, као најјача политичка странка у локалном парламенту, тражимо да градоначелник испоштује оно што је говорио, а говорио је да ће бити градоначелник свих грађана. У складу с тим, ми очекујемо да ће прва сједница локалног парламента бити одржана у законским оквирима и у складу са већинском вољом гласача у граду Бијељина," додао је он.

Скупштинску већину, осим седам одборника СНСД- а, чине и пет одборника СДСС – Мићо Мићић, четири одборника из ДЕМОС-а, два из СП, два из СДА, два из Уједињене Српске и једног из Покрета за Бијељину, што чини 23 одборника од укупно 31 одборника у локалном парламенту”, нагласио је Лазић, подсјећајући да нови градоначелник има подршку само осам одборника. Лазић је том приликом свим грађанима Бијељине зажелио срећну и успјешну Нову годину, уз жељу да предстојеће празнике прославе са својим породицама. 

Одговарајући на новинарско питање о евентуалним досадашњим контактима и разговорима с новим градоначелником, Лазић је изјавио да до сада није било званичних контаката, али да је опредјељење свих представника коалиције апсолутна сарадња у корист свих грађана Семберије и Републике Спске у цјелости.
“Надам се да ћемо у наредним данима договорити и званичне разговоре са градоначелником и о томе ће јавност бити правовремено обавијештена”, изјавио је Владимир Лазић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић