ЛОПАРЕ: ДОНАЦИЈА ПРИВРЕДНИКА КОЈАДИНОВИЋА СЕДМОЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ РИКИЋ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ДОНАЦИЈА ПРИВРЕДНИКА КОЈАДИНОВИЋА СЕДМОЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ РИКИЋ


Привредник и хуманитарац из Њемачке Мирослав Којадиновић поклонио је данас седмочланој породици Рикић из Липовица код Лопара ЛЦД телевизор и пећ на дрва.

Након посјете породици Рикић, Којадиновић је рекао новинарима да је његова мисија помоћ људима и општинама Републике Српске.

Претходно је за Којадиновића организован пријем у општини Лопаре, на којем је договорено да се у наредној години организује пословни форум и састанак руководства Лопара са привредницима и инвеститорима из баварске њемачке области.



"Разговарали смо о даљим инвестиционим и енергетским пројектима који требају да се реализују овдје у општини Лопаре, код мојих пријатеља", навео је Којадиновић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић подсјетио је да ова мајевичка општина годинама уназад сарађује са Којадиновићем, који је организовао бројне квалитетне састанке у Њемачкој.

"Наш план је да се организује форум у баварској покрајини, на којем ће учествовати и општина Лопаре, гдје ће бити присутни потенцијални инвеститори који би дошли у нашу општину", истакао је Савић.

Он је додао да је у Лопарама у току припрема пројекта изградње пословне зоне.

"Када пандемија вируса корона стане, имаћемо понуду за потенцијелне стране инвеститоре, за инвестиције у постојеће привредне капацитете и за нова улагања", рекао је Савић.

Савић је захвалио Којадиновићу и оцијенио да он на сваком кораку у свијету промовише општину Лопаре и Републику Српску.

"Којадиновић ствара и конкретне односе и релације, општина Лопаре је захваљујући њему склопила пријатељске односе са њемачким градом Милдорфом и очекујемо да ћемо у наредном периоду потписати повељу о братимљењу", навео је Савић.

Пријему је присуствовао и директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић, који је истакао да је, захваљујући Којадиновићу, ова здравствена установа добила донације које су побољшале квалитет пружања здравствених услуга.

"Компанија `Доматек` и Којадиновић, чији је он сувласник, донирали су 2017. године санитетско возило нашој здравственој установи, већим дијелом су учествовали у набавци савременог ултразвучног апарата, а у овој години Којадиновић је помогао да обезбједимо 300 брзих ковид тестова и тиме значајно помогао у борби против вируса корона", рекао је Нешковић.

Општина Лопаре