СТУДЕНТИ И СРЕДЊОШКОЛЦИ ПРИКУПИЛИ ХИЉАДУ ПАКЕТИЋА :: Semberija INFO ::

 

СТУДЕНТИ И СРЕДЊОШКОЛЦИ ПРИКУПИЛИ ХИЉАДУ ПАКЕТИЋА


 У оквиру овогодишње хуманитарне акције “Зашто ја немам пакетић’” прикупљено је више од хиљаду новогодишњих пакетића за дјецу која живе у породицама слабијег материјалног стања.

Студенткиња Катарина Томанић, координатор хуманитарне акције “Зашто ја немам пакетић?”, каже да је у четвородневној акцији у бијељинским маркетима прикупљено око хиљаду пакетића.


“ Жељела бих овом приликом да се захвалим суграђанима који су донирали слаткише и помогли нам при реализацији ове акције. Упркос пандемији вируса корона, ми смо успјешно реализовали ову хуманитарну акцију. Новогодишњи пакетићи ће бити подијељени, како ми то кажемо, на равне части. Око 300 пакетића биће подијељено ђацима основних школа која долазе из породица са слабијим материјалним стањем, око 250 пакетића ће бити прослијеђено дјеци која живе на Косову и Метохији, али ће пакетиће добити и дјеца у Бијељини из породица којима помажу мјесне заједнице и локална удружења”.

Катарина Томанић је похвалила гест Трговинског предузећа “Робот”, које је донирало шездесет пакетића, гест предузећа “Спектар дринк” које је донирало 200 сокића, те студентске организације и бијељинске средњошколце који су прикупљали новац за набавку новогодишњих пакетића.

Кристина Копривица, предсједник Савеза студената Бијељина каже да се већ  једанаест година организује ова хуманитарна акција у коју се укључује велики број младих, али и грађани Бијељине, те да је све више заинтересованих за укључивање у ову акцију.

Катарина Видић, представник Фондације “Заједно за младе – професор др Даница Грујичић”, каже да је ова фондација организовала акцију “Заједно за дјечији осмијех”.

“Захваљујем се Савјету студената РС у Бијељини који су донирали новогодишње пакетиће за дјецу Косова и Метохије. Наша фондација планира да изгради и двије куће, једну за вишечлану породицу у Републици Српској, а другу кућу за породицу која живи на подручју Косова и Метохије”, каже Катарина Видић.

Semberija info