Завршна конференција кампање Лига правих мушкараца :: Semberija INFO ::

 

Завршна конференција кампање Лига правих мушкараца


Удружење грађана „Отахарин“ данас је одржало завршну конференцију кампање „Лига правих мушкараца“. Кампања је проведена у оквиру пројекта „Укљученост заједница у смањењу родних стереотипа и превенцији насиља над женама и дјевојчицама“ који УГ „Отахарин“ проводи у партнерству са Асоцијацијом XY, а који је подржан од стране УН Wомен и Шведске.

Бојана Јовановић, програмска директорица Удружења грађана „Отахарин“, је изјавила да ова завршна конференција одаје почаст свим суграђанима који су узели активно учешће у овој кампањи и да се по први пут оваква врста кампање организује у Бијељини.

„Пројекат има више аспеката, а један од њих се односи на активно учешће заједнице у превенцији насиља и подизању свијести о родно заснованом насиљу и родној равноправности. Други аспекат се односи на процесе школе изврсности. Први пут кроз овај пројекат у Босни и Херцеговини три средње школе су добиле статус школе изврности, а међу њима је и Пољопривредна и медицинска школа у Бијељини. Школа изврсности подразумијева спремност на сарадњу са невладиним сектором и са другим институцијама, активну обуку наставног кадра и провођење програма за превенцију насиља у школи“, истакла је Јовановићева.

Она је додала да је циљ ове кампање да укључи што већи број истакнутих појединаца из наше локалне заједнице који су спремни и вољни да се активно укључе у превенцију свих облика насиља и да јавно иступе и кажу своје ставове против насиља.

Semberija info